File:300sq Cougar Orkaan Dorian noodhulp-3.jpg

File originale(3 000 × 2 000 pixel, dimensione del file: 1,32 MB, tipo MIME: image/jpeg)

Logo di Commons
Logo di Commons
Questo file e la sua pagina di descrizione (discussione · modifica) si trovano su Wikimedia Commons (?)

Dettagli

Descrizione
Nederlands: Het Koninkrijk der Nederlanden gaat noodhulp leveren aan de Bahama’s. Marineschepen Zr.Ms. Johan de Witt en Zr.Ms. Snellius maken zich momenteel klaar om de eilandengroep te hulp te schieten. De marineschepen zijn al in het Caribisch Gebied in verband met de grote noodhulpoefening Caribbean Coast. Die oefening maakt plaats voor werkelijke noodhulp, na een verzoek tot hulp van de Bahama’s via de regionale rampenbestrijdingsorganisatie CDEMA (Caribbean Disaster Emergency Management Agency).Beide marineschepen liggen momenteel in Sint Maarten om de logistieke voorbereidingen te treffen voor een hulpoperatie. Naar verwachting vertrekken de schepen binnen enkele dagen en zijn zij 11 september ter plaatse om noodhulp te bieden. De precieze invulling van de noodhulp wordt momenteel uitgewerkt door Defensie in overleg met de CDEMA. De noodhulp wordt gefinancierd uit budget dat minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking beschikbaar heeft gesteld.Zr.Ms. Johan de Witt is een amfibisch transportschip. Het schip is haven, vliegveld en opslagplaats inéén. Ze beschikt over een groot dek voor voertuigen en hulpgoederen, medisch personeel van de landmacht en een inwendig dok waar boten in en uit kunnen varen. Aan boord zijn daarnaast 2 Cougar-helikopters van het Defensie Helikopter Commando, een marinierseenheid met 2 FRISC-boten en 4 landingsvaartuigen, militairen van de genie, een landmachteenheid die gespecialiseerd is in civiel-militair optreden en 2 specialistische duikteams. Ook is het 21e Raiding Squadron ingevlogen om hulp te bieden. Dit squadron is een snel inzetbare marinierseenheid.Naast de Nederlandse inzet is er ook hulp van internationale zijde. Aan boord van de Zr.Ms. Johan de Witt varen militairen van het Franse 33e Regiment d’Infanterie de Marine en het Duitse Seebatallion mee om noodhulp te bieden.Zr.Ms. Snellius is een hydrografisch opnemingsvaartuig. Het schip beschikt over geavanceerde sonarapparatuur, waarmee de zeebodem in kaart gebracht kan worden. Op die manier kunnen zeekaarten worden gemaaktén kunnen kustgebieden in kaart worden gebracht.De orkaan Dorian heeft een verwoestend effect gehad op de Bahama’s. De orkaan van categorie 5 heeft veel slachtoffers geëist en volgens het Rode Kruis zijn er circa 13 duizend huizen verwoest of zwaar beschadigd. De eerste schattingen van het Wereldvoedselprogramma van de VN zijn dat 76.000 mensen hulp nodig hebben. Grote delen van de eilanden staan onder water en de infrastructuur heeft zwaar te lijden onder de situatie. De bevolking heeft dringend hulp nodig. Met de aanwezigheid van meerdere marineschepen in het Caribisch Gebied, is Nederland goed in staat om noodhulp te bieden.Foto: De sling-load onder de Nederlandse Cougar, deze brengt brandstof en andere hulpgoederen naar de meer afgelegen lokatie’s waar na een week nog weinig hulp is gearriveerd.
Data
Fonte https://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2019/09/14/duizenden-liters-water-en-brandstof-naar-de-onbereikbare-plekken-van-abaco
Autore Defensie

Licenza

A permission for all work on the websites for external communication of the Dutch Ministry of Defence has been granted (Read Permission Text)
VRT Wikimedia

L'autorizzazione per l'uso di quest'opera è stata verificata ed archiviata nel sistema VRT di Wikimedia ed è accessibile esclusivamente agli utenti con un account VRTS. Se vuoi riutilizzare quest'opera altrove, per favore consulta le indicazioni di Commons:Riuso del contenuto al di fuori di Wikimedia. Se sei un utente di Commons e desideri avere conferma dell'avvenuta autorizzazione o per eventuali richieste, per favore contatta qualcuno con un account VRTS oppure lascia una nota alla VRT noticeboard.

Link al ticket: https://ticket.wikimedia.org/otrs/index.pl?Action=AgentTicketZoom&TicketNumber=2010120610018876
Find other files from the same ticket: SDC query (SPARQL)

Creative Commons CC-Zero Questo file è reso disponibile nei termini della licenza Creative Commons CC0 1.0 Universal.
La persona che ha associato un'opera con questo atto legale ha donato tale opera nel pubblico dominio rinunciando a tutti i diritti sull'opera in tutto il mondo, inclusi tutti i diritti connessi o altri diritti simili, per quanto permesso dalla legge. Puoi copiare, modificare, distribuire ed utilizzare l'opera, anche a fini commerciali, senza chiedere alcun permesso.

Didascalie

Aggiungi una brevissima spiegazione di ciò che questo file rappresenta

Elementi ritratti in questo file

raffigura

0,00625 secondo

27 millimetro

image/jpeg

b6489227d0c31a07f29a082838c59e2992b112ce

1 387 203 byte

2 000 pixel

3 000 pixel

Cronologia del file

Fare clic su un gruppo data/ora per vedere il file come si presentava nel momento indicato.

Data/OraMiniaturaDimensioniUtenteCommento
attuale09:17, 16 set 2019Miniatura della versione delle 09:17, 16 set 20193 000 × 2 000 (1,32 MB)Poppo154User created page with UploadWizard

La seguente pagina usa questo file:

Metadati